Carl-Einar-beskuren.jpg

MARIT-BERGMAN-photo-by-FREDRIK-SKOGKVIST2.jpg

Marit Bergman

kom, såg och segrade på 2017 års Helyllehäng i Håverud. Vädrets makter var med oss, så utomhusscenen badade i sol. Största publiken hittills i Helyllehängets historia fick innan Marit lyssna på Patricia Anderssons (från Bergsjön) dikter och Blue Eyed Blondes (Göteborg) finstämda visor på tema immigration.


19466356_10155468554191719_2156439673676219489_o.jpg

Blue Eyed Blondes

värmde upp åt Marit Bergman under 2017 års Helyllehäng. Finstämda visor som på temat “Hemma, var är det?”, sätter den svensk-amerikanske migrationen i ett dagsaktuellt perspektiv


jgqkvs8bcijk6hhom5soaapmhc8gq5a.jpeg

Det Brinner

är Steget-Matildas soloalias. Ackompanjerad av idel magiska musiker styrde hon upp finaste gråtdiskot under Helyllehänget 2016.

Helyllehänget i Håverud

Vi älskar Dalsland i allmänhet och Håverud är givetvis inget undantag. Nere vid Dalsland Center har Kulturrepubliken sedan tre år arrangerat Helyllehänget i Håverud, en endagarsfestival där stad och land möts. Vi vill dels bjuda in akter som i normala fall inte ser Dalsland som ett område på turnékartan, dels ge ungdomar både från närområdet, som resten av regionen en möjlighet att uppträda inför en stor och blandad publik.

Tidigare år har sett Amanda Andréas, Det Brinner, Brädgård, Blue eyed blondes och Marit Bergman ta plats på scenen. I år hade vi den stora glädjen att kunna erbjuda den smått legendariske Carl-Einar Häckner. En knökfull Kalandersal (Dalsland Center) fick först njuta av skönsjungande Alva Stenman från Stenungsund och sedan vika sig av skratt, när både blod och banan skvätte från scenen. En kväll vi sent kommer att glömma.