Om Kulturrepubliken

DSC_2849.jpg
 
 

Hur det hela började…

Året var 2015 och några kulturutövare bestämde insåg att de hade en gemensam vision. I en värld som blir allt mer uppkopplad och global, ville de fokusera på det lokala och avkopplande. I Kulturrepubliken Dalsland är kultur och natur ständigt i fokus och Kulturrepubliken känner inga gränser.

Vi som är aktiva republikaner bor både i Dalsland och Göteborg. Det som förenar oss är en tro på att vi mår bra av mer kultur och att vi bör förändra hela vårt sätt att leva. Helst omgående. Det innebär att vi dels försöker agera som en brygga mellan stad och land, dels att vi vill arrangera så fossilsnålt som bara möjligt.

Våra arrangemang tar alltid plats i Dalsland, men vårt mål är att blanda och ge så brett som möjligt väl på plats. Det mår både de besökande och urinvånarna i Kulturrepubliken bra av. Ett stängt och isolerat samhälle mår ingen bra av. Vi är övertygade om att Dalsland mår bra av att få ta del av kulturyttringar från både Bergsjön, Jokkmokk, Borås, Stockholm, Härnösand och Trelleborg. Att kulturutövare mår bra av att besöka Dalsland, det är sedan gammalt. Länge leve utbyte och nya vänner - länge leve Kulturrepubliken Dalsland!